Replay Mod Forums

Chunks dissappearing
    • User
    • 3 forum posts
    LimeeFox
    #1

    May 04 19, 04:28 PM | Last edited: May 04 19, 04:29 PM

    Hello. I recently have been trying to make a cinematic for a map, but chunks or (even smaller parts) keep acting very strangely, and it's completely unpleasant.

    When I fly around (in ReplayViewer) I can easily load areas, but once I preview the recorded path (or render it), it doesn't load some of them or make some disappear during the video. I know that it jumps back in time and therefore reloads everything, but look at this:





    I have used ReplayMod previously to make another cinematic, and it worked fine.

    If there's anything else that I need to provide, I'll be happy to give more info. I wasn't sure if this should have been a Bug report or Help forum category.


    • Developer
    • 1559 forum posts
    johni0702
    #2

    May 04 19, 05:08 PM

    Please post the contents of the fml-client-latest.log file inside the logs folder inside your .minecraft folder to some pastebin site and link to the post here.

    Note that this log will only contain information on the last time you started Minecraft, not any previous runs.


    • User
    • 3 forum posts
    LimeeFox
    #3

    May 06 19, 09:50 AM

    Here is the link: https://paste.replaymod.com/onuwawadol


    • Developer
    • 1559 forum posts
    johni0702
    #4

    May 06 19, 11:37 AM

    Try updating Optifine, the version you're using is quite old. If the most recent version doesn't work, try E1 which is the latest version I've ever tried with the RM.


    • User
    • 3 forum posts
    LimeeFox
    #5

    May 06 19, 05:33 PM | Last edited: May 06 19, 05:37 PM

    I updated my Optifine to the latest 1.12.2 release, and I have to admit chunks loaded much much quicker and easier, but it didn't fix my issue, here is what happens:





    here is the pastbin: https://paste.replaymod.com/usuvudilob

    I then proceeded to change optifine to the E1 and the game couldn't even start, reporting crash errors.
    Here is the crash log: https://paste.replaymod.com/henidefisa



    • Developer
    • 1559 forum posts
    johni0702
    #6

    May 07 19, 09:18 AM

    Let's take a step back: Is this even related to Optifine, i.e. if you remove Optifine, do chunks render normally? If it is not related to Optifine, remove it during debugging.
    Also remove any other unrelated mods during debugging. Same with shaders (disabling those is equivalent with removing them).
    If it is indeed related to Optifine, try E1 + Forge 2768.